Zelda's Adventure problem

If you encounter any problems with your CD-i system or have difficulty operating some software for CD-i then post your problems here. With help from the CD-i community and the vast resources hosted on the CDinteractive network we should be able to solve any trouble your experiencing.
Post Reply
User avatar
Worldslayer
Burn:Cycle Activated
Posts: 5
Joined: Wed Dec 31, 2008 10:30 am
Location: Kerkrade
Contact:

Zelda's Adventure problem

Post by Worldslayer » Fri Jan 02, 2009 3:02 pm

so I've been playing Zelda's adventure a long long time ago on my grandpa's CD-I, it always worked untill suddenly it stated that the disc might be dirty and I'd have to clean it. That didn't fix it, so I wasn't able to play it anymore. Afterwards we tried it on another CD-I and it had the same issue. At first we thought it was an error in the game, but when we tried another copy of Zelda's Adventure I got the same error. Now after years I tried it again but with the same results. In a desperate attempt I tried the same CD-I but with a downloaded version of zelda, and on a different CD-I...but all the same, and they all quit at the same part. The first dungeon when the 3 speech begins.

is this an error in the code of zelda ? or what is it ?

User avatar
Bas
CDinteractive Admin
Posts: 3039
Joined: Mon Jun 20, 2005 11:14 am
Location: the Netherlands
Contact:

Post by Bas » Fri Jan 02, 2009 3:29 pm

The first dungeon you say the error should be in? I've played up to five dungeons (that's shrines, right?) without any trouble, so there you go.

Is it when you enter a certain room?

User avatar
Worldslayer
Burn:Cycle Activated
Posts: 5
Joined: Wed Dec 31, 2008 10:30 am
Location: Kerkrade
Contact:

Post by Worldslayer » Fri Jan 02, 2009 3:33 pm

yes, its kinda hard to explain....
http://www.youtube.com/watch?v=ZMLE7mKxys4
it's the room entered at 1:14
after a few words of dialouge (like 3 or 4 words) the game just stops
and I get the error message
and it's on multiple editions of the game on multiple cd-i's
currently i'm playing it on a CD-I 210

User avatar
Bas
CDinteractive Admin
Posts: 3039
Joined: Mon Jun 20, 2005 11:14 am
Location: the Netherlands
Contact:

Post by Bas » Fri Jan 02, 2009 3:55 pm

well, the video you just posted already proves there's nothing wrong with the game. It plays fine, as does it on my player. It's hard to imagine you have this problem with multiple games on multiple players.

User avatar
Worldslayer
Burn:Cycle Activated
Posts: 5
Joined: Wed Dec 31, 2008 10:30 am
Location: Kerkrade
Contact:

Post by Worldslayer » Fri Jan 02, 2009 5:59 pm

well I could try it again, with another CD-I I have 5 CD-I players, 3 of em having this issue, with 3 copies of the game in exact the same room (2 of em are original copies. 1 of em is a downloaded copy)

EDIT: I've tried em on other cd-i players. now the error message pops up a screen earlier
the signature's not home, leave a message and he'll call you back

Post Reply