Little problem here...

CD-i Emulator is the first fully evolving windows compatible emulator project of the Philips CD-i system. Discuss the emulator, compatibility issues, seek help and support to get the program operating and post what you'd like to see in future revisions of the program. CD-i players ROM (BIOS) requests, begging and links will not be tolerated. Otherwise feel free to post your thoughts on this amazing new piece of software.
Post Reply
LuigiBlood
Softech Recruit
Posts: 63
Joined: Sat May 20, 2006 4:08 pm

Little problem here...

Post by LuigiBlood » Sat Jan 15, 2011 7:41 pm

I just changed my PC, with better hardware, and with Windows 7 Ultimate 64-bit, and for some reason : I can't start anything. Not even the BIOS.

I have three BIOS ROMs, two of them used Mono-I boards (i think, but at least one of them uses it).
And CD-i Emulator says i've exceeded the time limit, AT 00:00.04 !
Which is obviously wrong.

CD-i Fan, if you can do something about it...
I'm french, so sometimes my english can be wrong.

User avatar
cdifan
CD-i Emulator Author
Posts: 900
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:19 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by cdifan » Sat Jan 15, 2011 10:59 pm

Is that v0.5.2 or the v0.5.3-beta1 version? Doesn't ring any bells here...

LuigiBlood
Softech Recruit
Posts: 63
Joined: Sat May 20, 2006 4:08 pm

Post by LuigiBlood » Sun Jan 16, 2011 7:23 pm

I used CDi Emu v0.5.3-beta1.
I'm french, so sometimes my english can be wrong.

User avatar
cdifan
CD-i Emulator Author
Posts: 900
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:19 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by cdifan » Mon Jan 24, 2011 11:22 pm

The problem has been confirmed by someone else using Win7 x64.
It works find on x86, though.

I'll get to debugging...

NaokiS
Burn:Cycle Activated
Posts: 1
Joined: Sat Jan 29, 2011 1:17 am

Post by NaokiS » Sat Jan 29, 2011 1:21 am

cdifan wrote: It works find on x86, though.
I beg to differ.
Image

This is on a PC, OS and everything never used with CDi Emu before.[/img]

User avatar
cdifan
CD-i Emulator Author
Posts: 900
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:19 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by cdifan » Sat Jan 29, 2011 8:47 am

Now this is weird. It used to work fine.

I'll look into it tonight.

User avatar
cdifan
CD-i Emulator Author
Posts: 900
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:19 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by cdifan » Sun Jan 30, 2011 12:13 am

I found the problem. It's generic and not related to Windows version or x86/x64 issues.

There were some leftover vestiges from date-limit checking in earlier versions that erroneously started triggering earlier this month.

The problem is fixed and I will release a new beta tomorrow (have to do a little cleanup in the development version first).

User avatar
cdifan
CD-i Emulator Author
Posts: 900
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:19 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by cdifan » Sun Jan 30, 2011 8:13 pm

The fix is in the 0.5.3-beta2 version just released.

Tekkenlord
Burn:Cycle Activated
Posts: 5
Joined: Thu Jul 03, 2008 5:30 pm

Post by Tekkenlord » Sun Feb 13, 2011 9:13 am

I have to report another bug in the emulator, after some time it says i should pay to keep using it??.... oh wait it's not a bug!!!??? lol i thought after all this years you would have given up in trying to sell this crap, specially when you can emulate this in MESS better and for FREE,... lol sorry my bad. xDDDDD :lol:

Post Reply